Ova serija u formi rijalitija pratila je rad elitnog tima mladih plesača iz studija Abby Lee Dance Company, njihovu nezgodnu koreografkinju i trenera Ebi Li Miler, i njihove mame  koje su neretko bile veća konkurencija jedna drugoj nego što su to bile same plesačice.

Iako je poslednja, osma sezona, emitovana prošle godine, klipovi iz serije sa koreografijama sa plesnih takmičenja, međusobnim razmiricama majki, ali i majki sa trenerom Ebi Li, kao i klipovi koji prikazuju međusobni odnos među plesačicama, njihovo prijateljstvo, napetosti pred takmičenja, suze, prve poljupce i prve ljubavi, i dalje imaju milionske preglede na YouTube.

Iako „Dance Moms“ ima formu rijalitija, što možda navodi na to da pomislite da je puna neprikladnog govora i ponašanja, i iako moramo priznati da su poneki sukobi i forme ponašanja između Ebi Li Miler i majki najblaže rečeno neprijatni, ipak prizori raskošnih koreografija i kostima, dobra muzika, i devojčice koje slede svoj san i žele da izvuku najbolje iz sebe nadmašuju strogost Ebi Li i mušičavost majki plesačica.

Pretpostavljamo da je to jedan od razloga za izuzetnu popularnost serije, iako je emitovanje odavno završeno.

Sa druge strane, devojčice i devojke koje su u seriji glavni likovi postigle su veliku popularnost u svetu, pa čak postale i influenserke čije profile na društvenim mrežama prate milioni tinejdžera.

Sestre Medi i Mekenzi Zigler učestvovale su u seriji  od samog početka. Medi je za Abby Lee Dance Company igrala do 2016. godine, nakon čega se pojavila u nekoliko spotova pevačice Sie, sa kojom je išla i na turneju po Severnoj Americi i Australiji. Medi je imala uloge i na filmu i televiziji, a radila je i kao model za brend Ralph Lauren između ostalih. Magazin Tajm uvrstio je Medi Zigler na listu 30 najuticajnijih tinejdžera na svetu. Njena mlađa sestra Mekenzi je nakon plesne karijere započela muzičku, izdavši nekoliko albuma, a uz to, igrala je i u nekoliko popularnih tinejdžerskih serija,  „Nicky, Ricky, Dicky & Dawn“, „Total Eclipse“ itd.

Ipak, najveća zvezda serije „Dance Moms“ je Džo Džo Siva, devojka prepoznatljiva po svom konjskom repu, velikim mašnama u kosi koje su postale svetski trend, i dva singla „Boomerang“ i „Kid in a Candy Store“. Džo Džo takođe ima dva youtube kanala „JoJo Siwa TV“ i „It’s JoJo Siwa“ na kojima dnevno postavlja snimke iz svog svakodnevnog života. Džo Džo ima armiju fanova, svoju liniju mašni za kosu, liniju dekoracija za kuću, kozmetičku liniju i napisala je nekoliko knjiga za decu. Od pre tri godine zaštitno je lice Nickelodeona.

Ako volite muziku i ples, a niste do sada pratili „Dance Moms“, pred nama je dugo toplo leto, na raspustu ste, i imate vremena da pogledate neki od stotina „Dance Moms“ klipova na YouTube.

Ko zna, možda će neka od ovih devojčica i vas inspirisati, i naučiti vas kako se podnose stres, napetosti, kako se usklađuje vreme i obaveze kada se baviš onime što voliš, da je sasvim u redu težiti tome da budeš najbolji, i da ostvarenje nekih snova i planova, uz ogromnu želju, zahteva i veliki trud.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here